Кримінал
Вкрали 115 т вугілля з залізничних вагонів: На Дніпропетровщині поліція повідомила про підозру 8 членам злочинного угруповання

Вкрали 115 т вугілля з залізничних вагонів: На Дніпропетровщині поліція повідомила про підозру 8 членам злочинного угруповання

За даними слідства, мешканець Дніпропетровської області організував злочинну групу, яка діяла на території регіону. До цієї діяльності він залучив щонайменше 7 осіб, серед яких були чітко розподілені ролі. Вони отримували зі своїх джерел інформацію про наявність кам’яного вугілля у вагонах на станції в с. Миколаївка Петропавловського району та розміщення охорони на залізничних платформах. Після цього проникали на територію станції, вантажили вугілля з вагонів до заздалегідь заготовлених транспортних засобів та вивозили до визначених місць зберігання. Викрадене вугілля вони реалізовували, а грошові кошти організатор розподіляв між учасники організованої групи.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Наразі задокументовано 15 епізодів злочинної діяльності, зафіксовано факти викрадення кам’яного вугілля, що транспортувався залізничним транспортом, вагою понад 115 тонн. Збитки становлять майже 500 тис. грн.

За місцями проживання підозрюваних та зберігання викраденого вугілля проведено 60 обшуків. Вилучено автотранспорт, який використовувався під час вчинення крадіжок, телефони, документацію щодо реалізації вугілля, чорнові записи, грошы (2,45 млн. грн., 10 тис.  Доларів) та близько 500 т кам’яного вугілля.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора організатору та 7 учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру у крадіжці (ч. 5 ст. 185 КК України).

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу Департаменту карного розшуку Нацполіції України.



Читайте також: 23 загиблих та 28 поранених: Під Запоріжжям російські війська обстріляли колону, що готувалася виїхати на окуповану територію;

В Запоріжжі 30 вересня тимчасово змінить маршрут трамвай №3;

2022-09-30 12:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин